Hoe maak ik dry aged beef klaar?

Een bijzonder stukje vlees maak je klaar met bijzondere zorg! 

Tip

Bak het vlees zeker niet meteen als je het uit de koelkast haalt! Als je het meteen bakt, zal het ‘schrikken’ door het grote temperatuurverschil en zal het taai zijn. (Het vlees heeft minder vocht dan een niet-gerijpt stuk.) Haal het vlees dus op voorhand uit de koelkast en laat het een uur op kamertemperatuur rusten

Opwarmen, bakken en laten rusten

Laat het vlees dan 30 minuten opwarmen in een oven op 50°c. Bij de meeste BBQ’s zijn er tal van mogelijkheden om het vlees via onrechtstreekse warmte traag voor te garen.

Het bakken zelf bestaat er enkel uit door kort aan beide kanten even dicht te schroeien.

 Na het dichtschroeien laat je het vlees eventjes rusten in aluminiumfolie. Vergeet niet om het even om te draaien, zodat het vocht in het vlees zich goed kan verspreiden.

Kruiding

Veel kruiding en marinades heeft dit puur stukje vlees niet nodig.

In zijn eenvoud, vergezeld door een snuifje Fleur de sel en grof gemalen peper, zal zijn pure smaak het meest tot zijn recht komen.

Smakelijk!